Som om det aldrig har hänt..

Tisdag!

Kategori: Allmänt

Hello my yellow fellow! ;D
Idag vaknade jag av muskelkramp i ena vaden, hela muskeln drog i hop sig. Mico sa att det såg helt sjukt ut. Kan tänka mig att han blev rätt chockad när han satt helt lugnt vid datorn och jag vaknar upp och skriker rätt ut. Fan det gör så sjuukt jävla ont. Har fortfarande ont och lite svårt att gå nu. Usch jag hatar när det händer, har väl hänt 2-3 gånger innan.
-
-
Trött som vanligt, får väl lägga på en kopp kaffe till så kanske jag piggnar till. Ska klä på mig nu också och sminka mig :P Och sen ska jag iväg till skolan. Blir väl att plugga idag också när jag kommer hem, har väl kanske 100sidor att läsa i samhällskunsskap boken.
Skriver nog lite mer senare.
Pusspuss

Trött tjej

Kategori: Allmänt

Nu äntligen sitter jag för att bara få ta det lite lugnt en stund innan jag bäddar ner mig i sängen brevid min älskling. Jag känner mig så duktig och jag är så stolt över mig själv.
Saker jag hunnit med idag :
  • Varit i skolan ;D
  • Köpt en anteckingsblock, ett ämnesblogg. Så praktiskt. Mycket skönare än att ha en massa kolligeblock som bara tar en massa plats i skolväskan. Lättare att hålla ordning på saker.
  • Pluggat ca 2-3 timmar, hann äta middag också.
  • Gett hunden mat och varit ute med henne en sista runda <3
Men fan alltså jag blir mer och mer övertygad om att jag verkligen valde rätt beslut om att börja skolan. Jag känner mig verkligen motiverad och jag tycker faktiskt det är kul! Haha, för några år sen så trodde jag aldrig att jag skulle tycka det. Jag var så trött och så jävla förbannad på skolan. Jag har egenligen aldrig gillat att göra läxor, nästan aldrig gjort de heller förutom i låg och mellanstadiet. Men jag gjorde alltid i sista sekund, typ på morgonen innan jag skulle iväg till skolan. En annan sak jag är så jävla stolt över är att jag inte har kommit försent heller, mer än en gång, då var det inte ens med flit. Ja, jag tror faktiskt att jag omedvetet alltid kom försent med flit.
Men men..
Ska väl gå och lägga mig snart.
Godnatt

Dags för skolan igen

Kategori: Allmänt

God morgon! Sitter och dricker en kopp kaffe och försöker piggna till. Ska börja göra mig i ordning snart och sen ska jag iväg till skolan, första lektion Matematik.
Haha fast fan mitt hår ser fördjävligt ut, helt orange efter två avfärgningar. Men måste låta håret vila innan jag lägger i färgen jag ska ha :) hoppas det blir bra. Blir typ ljusbrun/blond. Min naturliga färg. Så slipper jag färga igen :) Blir väl kanske att ta typ 7,2 eller någon sån färg sen innan de är helt klart.

Tar en liten paus ifrån pluggandet

Kategori: Allmänt

Ja tar en liten paus ifrån pluggandet.
Ja och sen ifrån det ena till det andra, nyss så fick jag veta ett en kompis hade dött. Sen nu får jag veta att det tydligen inte är sant, det är så sjukt hur saker kan sprida sig. Hur kan folk hitta på att någon är död? Man blir så jävla arg på sån skit. Usch och fy!! Fan jag tycker inte man borde öppna sin käft först än man vet något.
Ja men så är det väl när man får veta på saker igenom Facebook..

Mycket att göra,

Kategori: Allmänt

Jaha, har varit vaken sen klockan 10. Håller på att tvättar våra kläder, har precis varit ute med hunden. Fy vad kallt det är ute haha näsan blir till is.
Blev inte riktigt så mycket pluggande som jag ville igår så jag får ta igen det idag. Den här jävla datorn, det är så jävla lätt att fastna vid den fast att man inte ens gör någonting vettigt. Men fan idag ska jag inte fastna vid den!!
Ja men min dag idag blir väl plugg, plugg och plugg. Ska försöka hinna att städa lite också.
Men men,, skriver lite mer senare..
Puss

Socialfobi

Kategori: Allmänt


Social fobi är att få ångest i olika sociala situationer eftersom man känner sig granskad. Denna ångest är starkare än den blygsel de flesta kan känna i vissa sociala situationer.
Hur vanligt är social fobi?
Social fobi förekommer hos cirka 10 procent av befolkningen. Social fobi brukar oftast debutera i 15-20-årsåldern och förekommer nästan lika ofta bland kvinnor som bland män.
Social fobi är att få ångest i olika sociala situationer eftersom man känner sig granskad. Denna ångest är starkare än den blygsel de flesta kan känna i vissa sociala situationer.

Hur vanligt är social fobi?
Social fobi förekommer hos cirka 10 procent av befolkningen. Social fobi brukar oftast debutera i 15-20-årsåldern och förekommer nästan lika ofta bland kvinnor som bland män.

Vanliga symptom
De drabbade får ångestsymptom då de utsätts för de situationer som upplevs som obehagliga. Besvären kan delas in i undergrupper; fysiologiska, tanke-, känslo- och beteendemässiga:
  • Fysiologiska: rodnad, pulsökning, svettning, darrning, spändhet, illamående, andnöd osv.
  • Beteendemässiga: undvika det obehagliga, sitta nära en utgång, ta kaffekoppen med bägge händerna (för att minska spill), vara tyst, undvika ögonkontakt osv.
  • Tankemässiga: "de tycker jag är konstig", "de ser att jag är nervös", "alla skrattar åt mig" osv.
  • Känslomässiga: till exempel nervositet, rädsla, pinsamhet, ilska.
Den drabbade oroar sig även ofta före en planerad aktivitet och grubblar efteråt, kring exempelvis hur det gick och vad som sades.
Dessa besvär kan leda till att den drabbade undviker och avbryter mycket som man egentligen vill, som studier, relationer, resor och uteliv. Detta begränsade

Varför utvecklas social fobi?
Det finns flera olika teorier och ett antal faktorer samverkar förmodligen.
Biologiska förklaringsmodeller
Ärftliga faktorer spelar viss roll i utvecklandet av social fobi. Ångest sätts ofta i samband med bland annat balansen av signalsubstansen serotonin i hjärnan. Så är även fallet vid social fobi. Det finns studier som tyder på att en del av hjärnan som kallas amygdala, som sätts i samband med rädsloreaktioner, är inblandad vid social fobi.

Evolutionsteoretiskt är det tydligt att se fördelen att vara medlem i en grupp och den rädsla som kommer av att riskera att bli impopulär och utstött ur flocken. De som blir kvar i flocken överlever i högre grad och får därmed fler barn och generna förs vidare. De biologiska/genetiska faktorerna kan dock inte ensamt förklara fobier.
Psykologiska förklaringsmodeller
Rädslor kan läras in genom individens erfarenheter, detta gäller även sociala rädslor. Detta kan till exempel ske på grund av olika förhållanden som otrygg hemmiljö och mobbing, men även olika specifika situationer som att man kommit av sig då man talat, andra fnissat och så vidare. Den sociala fobikern har ofta negativa tankar om sig själv, orealistiska krav på sina "sociala prestationer" och en negativ bild av vad andra tänker om en.

När man har blivit rädd för något börjar man ofta undvika detta. Undvikanden vidmakthåller problemet och rädslan dels genom att man känner sig lättad över att slippa och dels för att man inte får tillfälle att märka att det var ofarligt. Då den drabbade gjort något som varit obehagligt ältas ofta de negativa aspekterna, istället för att fokusera de positiva. Därigenom ökar och vidmakthålls obehaget.

Marie Fredriksson - Tro

Kategori: Allmänt

En mycket vacker låt!

Utvilad

Kategori: Allmänt

Åh så himla skönt, jag vaknade klockan 12.. Sitter här med en underbar kopp kaffe så jag ska vakna till. Sen måste jag verkligen plugga, har varit så dålig på det hela veckan! Dumt av mig att spara allting till helgen. Men har varit så sjukt trött när jag kommit hem från skolan, så därför passade jag på att sova extra länge idag för att orka sitta i timmar och plugga.

Idag kommer min syster hit, jag ska laga köttgryta av högrev idag. Åh det är så gott. Tänkte testa något nytt också för en gångs skull, istället för att skära köttbiten i bitar innan jag kokar den så ska jag lägga hela i lergrytan och skära den sedan. Vill ju inte helst stå så mycket vid spisen idag för att jag måste plugga, då passar det bättre att göra köttgryta eftersom att det i princip sköter sig själv.

Ja det var väl det, for now..
Tänkte skriva lite om socialfobi i nästa inlägg ifall någon var intresserad av att läsa om det. Kan var svårt att förstå sig på när man inte har det själv. Har ofta fått höra av nära och kära att " Men det är väl inte så svårt, det är ju bara göra det" vad det nu än handlar om. Fast dem förstår ju inte att det inte rikitgt handlar om det, it's all in my head. Dålig självkänsla och självförtroende, tron att ingen någonsin ens skulle kunna tycka om en. Att dem tycker att man är konstig för att man inte säger någonting, eller svarar kort.
Att jag är en bitch är det många som har trott faktiskt, just för att jag inte pratar så mycket. Och jag har ett sånt utseende att när jag ser bara helt avslappnad ut i ansitet så ser jag sur ut. Så är det ju när mungiporna pekar neråt. Ja men så är ju inte fallet iallafall, jag är ingen bitch :)
Men jag skriver mer om det sen..
*
Här är en låt som jag tycker passar, en gammal goding ..

Nattliga tankar

Kategori: Allmänt

Nu har jag kollat på 2 filmer på raken med baby och hans bror.. Jag är så himla trött nu. Vill inte ens vara vaken såhär länge egenligen, men ja nu blev det bara så.
Fast iofs jag är ju trött hela dagarna, hela tiden. Jag är så trött på att vara trött. Kanske har något med mina järnvärden eller något, ska be min tarmläkare att kolla upp det. Och så har jag börjat få jätte ont i kroppen, mest ryggen. Ibland är det helt fördjävligt, vill inte ens röra mig då bara ligga ner i sängen. Jag har läst att man kan få reumatistiska besvär när man har ulcerös colit vilket tydligen är oturligt då såna mediciner försämrar effekten av medicinen man tar för UC. Därför har jag inte nämt något till min läkare, så länge inte smärtan hindrar mig från att leva mitt liv så kan jag stå ut med den.


Nu ska jag ta en cigg och sen ska jag sova, imorgon blir en lång dag med en massa pluggande!!
notis till mig själv; PLUGGA FÖRIHELVETE!!

friday

Kategori: Allmänt

Ja, då var det fredag. Glömde bort att jag hade sovmorgon så jag gick upp halv 8. Nu sitter jag här och dricker kaffe i min skööööööööna röda morgonrock. Som dessutom luktar gott fortfarande efter tvätten för en vecka sen. På söndag är det dags igen :)
Idag har jag Svenska och Samhällskunskap. Börjar 12.45 och slutar 16.30.. kul. På en fredag. Men jag bryr mig inte så mycket. Vet ni? På måndag har jag varit nykter&drogfri i 2 år och 5 månader, fan va häftigt. Tänker inte så mycket på det längre, räknar inte dagar och månader som förut. Men när tanken slår mig så blir jag så förbannat stolt över mig själv.
Att lägga ner droger och alkohol var det bästa jag någonsin kunde göra. Och jag växer varje dag i mig själv, speciellt nu när jag börjat skolan. Det ger mig självkänsla. Jag får träna på att vara social med andra människor. För som några kanske vet så har jag ju socialfobi. Men vet ni, det börjar bli bättre. På ett sätt så får jag nog lite styrka ifrån Linus, han hade ju socialfobi. Och det var den gemensamma grejen som gjorde att vi kom så bra överens. Men för min och för hans skull, så ska jag bevisa för mig själv att det går att bli av med socialfobin. För om jag lägger ihop min styrka att kämpa för att bli av med den och hans, så har jag ju dubbelstyrka.
Jag blir så ledsen att jag inte fick känna honom så länge. Jag vet att vi hade kunnat blivit bra vänner. Det är inte ofta man träffar en sån människa. Jag förstår varför Mico kallade dig sin bästa vän och bror. Ni hade verkligen en sån fin vänskap. ♥
*
*
Nu ska jag slänga i mig en kopp kaffe till, och sen ut på en långis med Sky♥
*
*

Här är en bild på Skytzo när hon var kanske 14-15veckor, åh hon var så himla liten.. mitt fina♥
Hon har blivit så himla stor nu, redan 1 år.. fina Sky ♥

Definera skönhet?

Kategori: Allmänt

Hej min lilla obetydliga blogg! :)
Ja söndag idag då, hade ställt klockan på 8 men vaknade inte först vid 10... åh skit också. Tänkte att jag skulle börja pluggandet lite tidigare, men så blev inte fallet då.
Sitter här framför datorn och dricker lite kahvi. Funderar på om jag kanske skulle ta mig till Ica Kaxi idag och köpa mer avfärgning. Så kanske jag kan lägga på min naturliga färg sen. Fast jag har börjat funderat lite på om man kanske skulle färga håret kopparrött? haha. Tror jag skulle passa i det med min ljusa hy och små fräknar :)
*
*
Jag har funderat lite på de här med "fula människor" vem är det egenligen som givits rätten att definera vad som är fult eller inte. Jag ska inte ljuga och säga att jag tycker att alla människor är vackra att se på. För det tycker jag inte. Men jag är ju helt medveten om att någon som jag anser vara mindre vacker så finns det faktiskt någon som tycker att den människan är mycket vacker. Precis som att människor gillar olika musik, mat, har olika intressen, vill ha olika inredning i sitt hem. Tycker om olika stilar på kläder, osv osv osv... Så tycker vi också om olika sorters utseenden på människor. Sen finns det såklart vissa människor som dem flesta tycker är vackra, lägg märke till understrecket på flesta. Alltså inte som ALLA tycker är vackra, men majoriteten.
Som sagt jag vill inte ljuga och säga att jag tycker att alla människor är vackra, MEN jag tycker att alla människor har samma värde. Sen finns det ju människor i min närhet som har MER värde för MIG. Så är det..
*
*
Over and out - Zandra

Tired of this motherfucking bullshit

Kategori: Allmänt

Jag blir bara så sjukt jävla arg, irriterad och jävligt ledsen på denna vikthets. Folk är så jävla missnöjda med sina kroppar hela tiden. Tjejer som tycker att dem är tjocka bara för att dem inte har storlek 34. Själv skulle jag vara överlycklig om jag hade storlek 42/44. Jag tycker man är som vackrast då.
Men någon i min storlek skulle aldrig tillåtas att tycka att man har en vacker kropp, då skulle man bara få höra att man är fet. JA, men fyfan jag vet ju det!! Jag är inte blind, men får jag inte tycka att jag är vacker för det?
Man får förhelvete nästan skämmas över sin existens. Be om ursäkt för att man finns.
Jag har så sjukt jävla dålig självbild, och det är inte lätt att börja älska sig själv när man får höra från alla olika håll att det är fel. " Det är inte friskt att vara så pass fet " Nej, tack jag vet. Men hur ska jag få kraften att göra någonting åt det om ni gör det så svårt för mig att älska mig själv? Varför kan inte alla bara ta och hålla käften och sluta uttrycka sina äckliga åsikter om andras kroppar.
Inte konstigt att majoriteten av alla människor är missnöjda med sig själv. Men tänk på den här , det finns någon där ute som skulle göra vad som helst för att få se ut, väga som du. JA, vet du vad. Det är sant.. Jag lovar. Någon finns det alltid.
En annan sak som stör mig ofantligt mycket är när ens vänner som är jätte mycket mindre i storlek än en själv sitter och klagar på att dem gått upp några fjuttiga kilo. Och så kanske man får höra något i den här stilen " Ja men du är ju fin som större, men jag skulle inte passa i det" om man skulle säga att man inte vill höra på det där.
För i helvete, om du tycker att du är fet och ful bara för att du gått upp 5 kg, vafan tycker du om mig då?
Visst, de kanske inte tänkte på det sättet. Men tänk då förfan, även om du pratar om dig själv så kanske det sårar din kompis.

Sunday evning..

Kategori: Allmänt

ååh fortfarande sjuuuuk........ men inte så himla farligt längre. MEN min hals gör så äckligt ont, smakar illa gör de också...
Så? ja imorgon börjar jag skolan, fyhelvete vad häftigt :P tror inte jag kommer att sova så bra den här natten. För i natt vakna jag flera gången och trodde att de var dags att gå till skolan, haha.. fast var jobbigt som fan också.. jag ville...bara...sooova... jobbigt när man är sjuk också sover så sjukt dåligt då..
**
*
Har haft ändå en ganska trevlig dag idag, dammsugit lghten och haft lite kaffebesök av Linn&Amila och lilla herkku o linns pappa. Har saknat linn och speciellt amilia jätte mkt nu bara för att dem flyttat till strängnäs, men blir väl lätt så bara för att man vet att de inte är lika lätt att ses nu. Måste ju antingen ha pengar till tåget eller möjlighet till sjuss för att hälsa på. Och det är ju inte alltid man har det. Men när vi slutat röka här så lär man ju ha några slantar till övers för att åka tåg, kostar ju bara 41kr.. samma som ett pkt cigg haha
-
-
ja. snart blir de väl film mys me baby och sova om någon timme..
hejdå

skitsnack och nonsen och en gnutta allvar

Kategori: Allmänt

Här sitter jag mitt i natten, sjuk och eländig. Mannen sover. Hunden med, katterna ligger och myser och snart börjar det väl springas framochtillbaka i hallen som vanligt..
Jag har inte skrivit på ett tag nu, jag har tänkt men jag har ej vetat vad jag ska skriva. Mycket tankar, massa nonsens och skit som man inte ens pallar att skriva ner.
På måndag börjar jag plugga, det var ett tag sen nu.. som jag pluggade alltså. Annars är det väl bara, vad kan det vara, 2-3 år sen som jag gick ut ur gymnasiet utan betyg och på IV. Hade dock inte behövt gå på IV mer än ett år men jag hoppade av både media och hotell&resturang efter någon enstaka månad bara.. När jag gick i media så blev jag sjukskriven för deprission resten av läsåret. På HR så festade jag helt enkelt för mycket så jag pallade tillslut inte ens upp ur sängen för att komma iväg så jag skrev sedan över mig på IV efter ett tag. Först skulle jag bara få en paus från HR och praktisera på min gamla högstadieskola som mattant, (ha ha?) Jag gick dit någon dag innan jag skulle börja och lämnade kockkläderna men sen kom jag aldrig dit. Jag sket i det. Jag orkar inte. Sen efter det så trixades och fixades det och jag börjar på Iv istället och börjar praktisera. aw skit.. nu börjar de här gå för långt jag orkar inte dra min livshistoria. det jag skulle komma fram till var att ja pga skolk och skit ända sedan åkurs 8 så har jag väl inte egenligen pluggat på riktigt på snart 9 år? omg.. Visserligen gick jag ut med G i alla grundämnerna i 9an förutom matematik som jag för övrigt inte har svårt för utan bara har tyckt är trist. Jag fixade mattebetygen genom ett prov som sammanfattade mina kunskaper i IV och blev godkänd.
....
Men hur som helst ska bli kul och intressant , jag känner mig taggad att börja plugga..
godnatt